27 C
Delfzijl
17 juni 2021 11:06

Loppersum krijgt 21 bevingsbestendige wisselwoningen

spot_img

Loppersum – De NAM, de gemeente Loppersum en twee bouwondernemers hebben donderdagmiddag aangekondigd dat er 21 aardbevingsbestendige wisselwoningen worden gebouwd in Loppersum. De wisselwoningen worden gebouwd aan de Wirdumerweg en Over de Wijmers in Loppersum.

Wethouder Pier Prins van de gemeente Loppersum: “Wisselwoningen zijn een belangrijke voorwaarde om op grote schaal huizen te versterken. Bewoners moeten comfortabel kunnen wonen wanneer er vervangende nieuwbouw wordt gerealiseerd of hun huis ingrijpend wordt versterkt. We zijn blij dat we met deze creatieve oplossing een win-win weten te creëren voor alle betrokken partijen.”

Er is een overeenkomst gesloten tussen de gemeente Loppersum en Belle-Vue Energy over de aankoop van de bouwkavels op Over de Wijmers. Voor het realiseren van de nieuwbouw is er een overeenkomst tussen de NAM en Belle-Vue Energy. Daarnaast is er een overeenkomst gesloten tussen NAM en Bouwmaatschappij Vuurboom voor nieuwbouw op braakliggende grond van Woningbouwvereniging Wierden en Borgen aan de Wirdumerweg. Er is vastgelegd dat de verhuur van de wisselwoningen voor de eerste 5 jaar is gegarandeerd.

De wisselwoningen zijn hoogwaardige, aardbevingsbestendige woningen die passen in de toekomstige woonvraag naar starterswoningen en levensloopbestendige woningen. Aan de Wirdumerweg in Loppersum bouwt Bouwmaatschappij Vuurboom in samenwerking met Wierden en Borgen 8 twee-onder-een-kapwoningen en op Over de Wijmers realiseert Belle-Vue Energy samen met Bouwborg 13 rijwoningen.

De wisselwoningen op Over de Wijmers worden mogelijk gemaakt met steun uit de Nieuwbouwregeling van NAM, terwijl het bouwconcept van Vuurboom is ontwikkeld met steun uit de Nieuwbouw Innovatieregeling. Bij dit bouwconcept worden innovaties gebruikt zoals de gepatenteerde trillingsbestendige fundaties van Nederboom. Deze fundatie maakt géén gebruik van heipalen, maar bestaat uit een plaat van trillingsabsorberend schuimbeton. Daarnaast is de woning opgebouwd met gebruik van een lichtgewicht staalframe. Deze techniek wordt in het buitenland veel toegepast in aardbevingsgebieden.

De eerste gebruikers van de wisselwoningen zijn de bewoners van Jarino-woningen in Loppersum. In de periode dat voor hen vervangende nieuwbouw wordt gerealiseerd kunnen zij gebruik maken van de wisselwoningen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten