22.6 C
Delfzijl
19 juni 2021 14:23

Loppersum in het teken van de tiende Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2018

spot_img

Loppersum – Op woensdag 10 oktober 2018 is de tiende landelijke Dag van de Duurzaamheid; een jubileumeditiedag! De gemeente Loppersum doet ook mee. Dit keer op initiatief van het Buurkrachtteam Loppersum en de Lopster Energie Coöperatie. In samenwerking wordt een activiteit georganiseerd voor leerlingen van de basisscholen in de gemeente Loppersum.

Jeugd en duurzaamheid
Alle leerlingen van de bovenbouw zijn uitgenodigd in het gemeentehuis. Daar geeft wethouder Bé Schollema (Duurzaamheid en Milieu) het startsein voor het programma. Schollema: ‘Duurzaamheid is van groot belang, zeker in deze tijd, en samenwerking is daarin onmisbaar. In het Milieubeleidsplan 2017-2020 heeft dit ook een centrale plaats gekregen: Samen beter bezig voor een duurzaam Loppersum. De jeugd heeft daarbij de toekomst en daarom ben ik erg blij dat zoveel scholen zich hebben aangemeld en meedoen met deze energieke ochtend!’

Programma
De dag start met een biologisch broodje voor alle leerlingen. Daarna volgt een demonstratie van een zonnewarmtewisselaar voor de opwekking van duurzame energie die je ook eenvoudig zelf kunt maken. Uit het boek de ‘Kracht van nieuwe Energie’ volgt een voorleesverhaal in het restaurant van verzorgingshuis Wiemersheerd in Loppersum. Tenslotte doen de leerlingen een speuropdracht in het kader van zonne-energie.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,256VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto

Populaire berichten