11.3 C
Delfzijl
12 mei 2021 08:13

Lijst Stulp stelt vragen omtrent hoge grondprijs uitbreiding Coop Spijk

Spijk – Lijst Stulp heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl omtrent de exorbitant hoge grondprijs die de gemeente vraagt aan de eigenaar van de Coop in Spijk.

De Coop wil al enige tijd uitbreiden en de eigenaar heeft zijn oog laten vallen op een op een belendend terrein, het terrein van de speeltuin achter de winkel, dat in eigendom is van de gemeente. Daar wil hij een nieuwe winkel op bouwen. Het huidige pand is afgeschreven en renovatie zit er niet in. De eigenaar is al acht jaar aan het onderhandelen met de gemeente. Die vraagt 200 euro per vierkante meter. Het gaat om een terrein van ongeveer 1000 vierkante meter. De kosten voor het bouwrijp maken van deze gronden komen daarnaast ook nog voor rekening van de koper. Dat kom neer op een bedrag van meer dan 200.000 euro.

De betreffende ambtenaar zegt dat deze prijs gehanteerd moet worden omdat de raad deze grondprijs zou hebben vastgesteld. Dat is een grondprijs die volgens Stulp voor bouwrijpe gronden wordt gehanteerd voor centra van middelgrote steden zoals b.v. in Apeldoorn, Zwolle, Leeuwarden.

‘Het betreffende terrein behoort tot het groenareaal van de gemeente en heeft waarschijnlijk geen boekwaarde meer. Er zijn ook geen voorzieningen op het terrein aangebracht, die het hanteren van een dergelijk hoge grondprijs zouden kunnen billijken, ’ constateert Stulp.

Indien de eigenaar de supermarkt niet kan uitbreiden, bestaat het risico dat zijn winkel niet meer levensvatbaar is en uiteindelijk zijn deuren zou moeten sluiten. Deze supermarkt is niet alleen belangrijk voor Spijk maar ook een voorziening voor de omliggende dorpen.

Edward Stulp is van mening dat dergelijke initiatieven van een ondernemer, die de status van centrumdorp alleen maar versterken, maximale ondersteuning verdienen van de gemeente, uiteraard binnen de wettelijke mogelijkheden.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
DierDier
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten