fbpx
11.4 C
Delfzijl
26 oktober 2020 14:48

Levende boeken te leen in bieb Appingedam

Appingedam – Lezen verruimt ons denken en leert ons anderen beter te begrijpen, vaardigheden die goed van pas komen in de huidige samenleving.

Daarom voert de Leescoalitie in 2018 de campagne Lees met andermans ogen, waarin ze iedereen uitnodigt om eens (vaker) een boek te lezen over iemand die anders is dan zijzelf. Want wie leest, kijkt met andermans ogen en verplaatst zich haast ongemerkt in personages met bijvoorbeeld een andere leeftijd, herkomst of seksuele voorkeur.

De Bibliotheek Appingedam ondersteunt deze campagne van harte, en nodigt u uit om met andermans ogen te komen kijken, door op zaterdagochtend 26 mei bij ons een levend boek te lenen.

Mensenbieb
Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Mensenbieb bezoekers de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. De levende boeken uit de Mensenbieb zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken.

Denk bijvoorbeeld aan een transgender, veganist, een verslaafde of vluchteling. Iemand die afwijkt van de ‘norm’ en daardoor de kans loopt anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden. De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en meer wederzijds begrip in onze samenleving.

Na afloop van een gesprek met een levend boek krijgt de bezoeker boekentips voor boeken over hetzelfde thema, die de lezer met andermans ogen laten kijken naar de wereld.

Waar: Bibliotheek Appingedam
Dag: Zaterdag 26 mei
Tijd: 11:00 – 13:00 uur

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,223VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten