Lente storm zorgt voor overlast, Coupures worden om 20:00u gesloten

Delfzijl – Appingedam – BorgsweerDe lente storm die op dit moment over het land raast zorgt voor overlast maar leidt niet tot grote problemen in de regio. Diverse bomen zijn gesneuveld door de storm. Op de Omtadaweg in ’t Zandt viel een grote boom om en blokkeerde de uitrit van de boerderij. Brandweer Bierum heeft de situatie bekeken, de boom lag op eigen terrein de eigenaar van het pand moest zelf regelen dat deze werd verwijderd. Op de stationsweg in Appingedam waaide een boom om en kwam tussen twee auto’s terecht, de schade aan de auto’s leek mee te vallen.  Een tak van een boom beschadigede een auto die geparkeerd stond aan het Kleine Belt in Delfzijl.

De brandweer van Delfzijl heeft aan de Singel een afgewaaid deel van een schoorsteen verwijderd, ook werden ze ingezet bij het politiebureau wat daar aan de hand is niet bekend. Brandweer Appingedam werd ingezet aan de Uiterdijk waar een zonnepaneel van het dak was gewaaid.

De gemeentewerken Delfzijl heeft aan de Botterlaan en Prins Bernhardlaan nog omgewaaide bomen verwijderd.  In de haven van Delfzijl was een zeecontainer van de stapel gewaaid.

Hoog water
Het waterschap verwacht vanavond hoog water daarom worden de coupures rond 20:00 gesloten. Rond 22:00 uur wordt een waterstand van 3.00m boven NAP verwacht daarmee is de kans aanwezig dat de kade van de haven onder loopt.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”111″]


Back to top button