fbpx
5.7 C
Delfzijl
26 januari 2021 16:45

Lenie ’t Hart begint nieuwe zeehondencrèche in Termunten

Termunten – Lenie ’t Hart begint een nieuwe zeehondencrèche in Termunten, dat meldt de NOS. ’t Hart zegt dat er grote behoefte is aan opvang in de regio omdat er veel problemen zijn met zeehonden. De zeehondenredder stopte afgelopen maart met haar werkzaamheden bij de door haar zelf opgerichte zeehondencrèche in Pieterburen. Ze kon zich niet vinden in de nieuwe werkwijze van de crèche.

’t Hart stapt nu in het bestuur van Stichting Zeehondenopvang Eemsdelta, met haar deelname hoopt de stichting in aanmerking te komen voor een vergunning voor de opvang van hulpbehoevende zeehonden. De stichting diende zelf bijna een jaar geleden al een aanvraag in bij de overheid, deze reageerden echter niet op de aanvraag in de daarvoor gestelde termijn.

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken laat weten dat Stichting Zeehondenopvang Eemsdelta de overheid in gebreke heeft gesteld rondom de aanvraag. Wel zijn er al toezegging gedaan voor een vergunning, daarnaast ontvangt de stichting al wel een financiële vergoeding.

De opvang zal plaats moeten gaan bieden aan zestig tot zeventig huilers voornamelijk dieren die gevonden worden bij de punt van Reide, vlakbij Termunten. Met de opvang in Termunten zou Nederland zes opvang locaties tellen.

Volg ons op

10,802FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten