14.3 C
Delfzijl
13 mei 2021 18:31

Leerlingen van de groepen 8 uit Appingedam bewaren hun geheimen 20 jaar lang in het archief

Appingedam – Op woensdag 17 juni om 13.30 uur zal onder toeziend oog van burgemeester Rika Pot een grote kist vol met persoonlijke herinneringen, foto’s en toekomstdromen van alle groep 8 leerlingen uit Appingedam worden verzegeld Deze kist zal de komende 20 jaar bewaard blijven in het archief van de gemeente Appingedam.

De Kindergemeenteraad in Appingedam kiest jaarlijks een project voor de leerlingen van groep 8 van alle basisscholen. Dit jaar kozen zij, net als vorig jaar, voor een project van IVAK de Cultuurfabriek. Voor dit project beschrijven alle leerlingen hun huidige leven en doen zij een voorspelling over hoe hun leven er over 20 jaar uit zal zien.

Over 20 jaar leven we in het jaar 2035. De leerlingen zitten nu allemaal in groep 8, maar over 20 jaar zal hun leven er totaal anders uit zien. Wat voor werk doen ze dan, zijn ze getrouwd, hebben ze kinderen? Of wonen sommige kinderen tegen die tijd misschien aan de andere kant van de wereld of misschien wel op een andere planeet? En weten ze in 2035 nog wel iets van toen ze kind waren? Hoe was het in groep 8? Nog net op de basisschool, klaar voor de stap naar het middelbaar onderwijs. Wie waren je vrienden, wat waren je hobby’s, hoe zag je kamer er uit?

Bij dit project van het IVAK worden al deze dingen vastgelegd voor later. In een grote waterdichte, stevige, aardbevingsbestendige kist worden van alle leerlingen van groep 8 de beschrijvingen van hun toekomstdromen en de materialen van hun huidige levens verzameld. Ook worden alle leerlingen gefotografeerd met een voorwerp wat heel bijzonder voor ze is. Deze foto’s worden gemaakt door fotograaf Marc Knip. Een mooie afdruk van alle foto’s wordt ook bewaard in de kist.

De kist moet natuurlijk op een veilige plek bewaard worden en daarom brengen we hem naar het archief van Appingedam. Over 20 jaar zal de kist door de leerlingen zelf weer worden geopend.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
DierDier

Populaire berichten