13.6 C
Delfzijl
21 juni 2021 11:17

Leerlingen Eemsdeltacollege, locatie Pastorielaan openen projectweek

spot_img

Appingedam – Afgelopen woensdag , 5 april 2017, werd de projectweek van de leerlingen in de brugklassen havo en vwo van Eemsdeltacollege, locatie Pastorielaan,  geopend in de Molenberg.  De week duurt tot donderdag 13 april en staat in het teken van de Tweede Wereldoorlog – bezetting en vrijheid.

Toneel 

De projectweek heeft als thema bezetting en vrijheid. De leerlingen van de brugklassen startten de projectweek met het toneelstuk Issy en Sophius van de Groningse theatergroep ‘De Steeg’.  Het verhaal speelde zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in Winsum. Het ging over twee joodse broers van elf en dertien, die merkten hoe hun vrijheid in de eerste jaren van de oorlog steeds meer werd ingeperkt. In 1942 gingen ze via het Doorgangskamp Westerbork naar het vernietigingskamp Auschwitz, waar ze met hun ouders in de gaskamers werden vermoord.  Het was een geschiedenisles op het toneel. Snel gespeeld, serieus, droevig, maar soms ook grappig. De leerlingen waren erg onder de indruk van dit verhaal.

Programma

Op het programma van deze projectweek staat een bezoek aan het Herinneringskamp Westerbork gepland. Ook maken de leerlingen een fietstocht langs oorlogsmonumenten en -herinneringen in Appingedam, Delfzijl en Holwierde. Op donderdag wordt de week afgesloten met een zelf samengestelde tentoonstelling in de kantine van de school aan de Pastorielaan in Appingedam.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
TuinTuin
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier

Populaire berichten