6.6 C
Delfzijl
21 april 2021 03:05

Landschapsbeheer Groningen herstelt monumentale boerenerven

Huizinge – Wat is Groningen zonder haar boerenerven? De identiteit van het Groninger cultuurlandschap wordt voor een belangrijk deel bepaald door de monumentale boerenerven en boerderijen. Al twintig jaar ondersteunt Landschapsbeheer Groningen bewoners met het herstel en de instandhouding van deze monumentale landschapselementen. Eigenaren kunnen subsidie krijgen bij het herstel van hun boerenerf. Een voorwaarde is dat het boerenerf 100 jaar of ouder is.

Eigenaren die aan de voorwaarden van het project voldoen kunnen een deel van de kosten voor de herstelwerkzaamheden vergoed krijgen. Het gaat dan om werkzaamheden als de aanplant van singels, boomgaarden, hagen en solitaire bomen. Onderhoudswerkzaamheden zoals het snoeien van fruitbomen of het dunnen van een singel zijn ook subsidiabel.

Bijzondere biotopen
Boerenerven zijn als groene eilanden in het landschap, vooral in de open gebieden. De erven zijn niet alleen waardevol voor de kwaliteit en beleving van het landschap, maar ook voor de natuur. In het agrarische landschap zijn erven voor veel dieren belangrijke vlucht- en nestgelegenheden. Vogels en kleine zoogdieren maken er gebruik van.

Interesse?
Op de website van Landschapsbeheer Groningen staan alle voorwaarden beschreven: www.landschapsbeheergroningen.nl/projecten/erven. Het project Herstel Monumentale Boerenerven wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Groningen.

Volg ons op

11,074FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
WonenWonen
AutoAuto
KlussenKlussen

Populaire berichten