23.1 C
Delfzijl
9 mei 2021 21:57

Laatste week tentoonstelling ‘Vindingrijk de oorlog door’

Appingedam – De expositie ‘Vindingrijk de oorlog door’ in het Museum Stad Appingedam is deze week voor het laatst te zien. De tentoonstelling is over het algemeen goed bezocht en de bezoekers lieten hun waardering blijken voor het diverse aanbod aan objecten, ensceneringen en verhalen.

Naast heel herkenbare objecten uit de oorlog, zoals muntsieraden, knijpkatten en zelfgemaakte kleding zijn er ook unieke voorwerpen te zien die de vindingrijkheid van de mensen illustreren. Heel bijzonder zijn bijvoorbeeld de kunstwerken van fijngesneden postzegels: gemaakt door de Groninger kunstenaar F.H. Bach (1865-1956). Hij werd op zijn 19e al docent aan Academie Minerva en heeft vele Ploegschilders lesgegeven. Toen de verf schaars werd, besloot hij een andere techniek uit te proberen. De verboden Hollandse postzegels (de afbeelding van de koningin stond er immers op) sneed hij zorgvuldig aan reepjes; de reepjes sorteerde hij op kleur en lijmde ze op een witte tegelachtergrond. Deze kunstwerkjes zijn zo gedetailleerd, dat ze met een pincet gemaakt moeten zijn. Naast de vitrine hangt een vergrootglas, anders zou je niet kunnen zien dat het uit postzegelreepjes is opgebouwd.

De tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door een groot aantal bruikleengevers en de Rabobank Noord-Groningen en is nog te zien tot en met zondag 16 augustus. Vanaf 12 september is de nieuwe expositie ‘Echt speelgoed’ te bezoeken, voor iedereen die iets met speelgoed heeft…en wie heeft dat nou niet? Het museum nodigt iedereen uit om de enquête over speelgoed in te vullen op de website www.museumstadappingedam.nl

Volg ons op

11,142FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
WonenWonen
AutoAuto
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
DierDier

Populaire berichten