fbpx
6.3 C
Delfzijl
22 januari 2021 16:03

Kranslegging verzetsmonument zwaantje op 18 april door BS Farmsumerborg

Delfzijl – Ter nagedachtenis aan de Verzetsgroep Zwaantje vindt er op dinsdag 18 april om 16.00 uur een plechtigheid plaats in de raadzaal van het gemeentehuis te Delfzijl. De heer Henk Ebbers, directeur van BS Farmsumerborg opent de bijeenkomst. Naast de toespraak van locoburgemeester Jan Menninga geven leerlingen van de groepen 6 en 7 samen met de heer Oebel Rinkema, een bijdrage aan het programma.

Tijdens de bijeenkomst vertellen de leerlingen wat de Tweede Wereldoorlog en het verzet tegen de Duitsers voor hen betekent. Na afloop van de plechtigheid gaan de aanwezigen naar het verzetsmonument Zwaantje aan het Johan van den Kornputplein te Delfzijl. De leerlingen leggen hier rond 16.40 uur een krans.

Verzetsgroep Zwaantje

Het verzetsmonument Zwaantje is opgericht ter nagedachtenis aan de verzetsgroep Zwaantje, actief vanaf 1940. Door verraad werd de groep in 1943 opgepakt en afgevoerd. De verzetsgroep hield toen noodgedwongen op te bestaan. Het monument is geadopteerd door de christelijke basisscholen in Delfzijl. Ieder jaar organiseert één van hen de herdenking.

Volg ons op

10,795FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten