Korpsbindingsavond brandweer Appingedam met jubilaris en afscheid ploegchef

AppingedamBrandweer Appingedam heeft vrijdagavond tijdens haar jaarlijkse korpsbindingsavond in de Oude Rechtbank afscheid genomen van ploegchef Derk Jan Vink (DJ). DJ heeft 22 jaar lang dienst gedaan bij brandweer Appingedam en op het Chemiepark in Delfzijl.  Hij heeft zelf besloten afscheid te nemen van het korps mede omdat hij van baan is gewisseld.

Tijdens deze avond werd stil gestaan bij zijn lange carrière als brandweerman en werden natuurlijk anekdotes verteld over wat het korps allemaal met hem heeft gemaakt. Burgemeester Pot sprak met lovende woorden over Derk-Jan een man met een hart voor de brandweer. Namens het korps kreeg DJ zijn brandweerhelm verwerkt in een mooi bloemstuk cadeau ook volgende er namens de gemeente en de Veiligheidsregio Groningen een presentje.

Maar de avond draaide niet alleen om DJ er waren een aantal brandweerlieden die een diploma hadden behaald en er was een jubilaris:

Edwin Oosterheerd: Diploma bevelvoerder en 12,5 jaar in brandweerdienst.
Barry Jager: Diploma bevelvoerder.
Frans Buissink: Diploma Chauffeur/Pompbediende

Na het officiële gedeelte was er tijd voor vermaak met het spel Ik hou van Holland waar wisselde teams het tegen elkaar opnamen.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”37″]

 

 

 Back to top button