fbpx
10.7 C
Delfzijl
27 oktober 2020 21:04

Koninklijke Onderscheidingen in de gemeente Appingedam alsnog uitgereikt

Appingedam – Burgemeester Koos Wiersma heeft vanmorgen tijdens een feestelijke bijeenkomst op Landgoed Ekenstein aan drie Damsters de bijpassende versierselen van een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Op vrijdag 24 april kregen de inwoners  al een telefoontje van de burgemeester. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus konden de bijpassende versierselen van een Koninklijke Onderscheiding toen niet worden uitgereikt. Vanochtend gebeurde dat alsnog.

Gebak
In een feestelijk ingerichte zaal op Landgoed Ekenstein ontving de burgemeester de drie gedecoreerden, mevrouw Hendrikje Lasker, mevrouw Grietje Bos-de Jonge en de heer Roelf Schipper. De Damsters mochten enkele gasten meenemen. Onder het genot van een kopje koffie en gebak overhandigde de burgemeester de bijpassende versierselen. Vanwege de nog steeds geldende maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werden de lintjes niet door de burgemeester opgespeld, zoals gebruikelijk is. Familieleden van de gedecoreerden spelden de lintjes, na uitreiking door de burgemeester, uiteindelijk bij de gedecoreerden op.

Vrijwilligers
Alle gedecoreerden hebben een lange staat van dienst, als het gaat om vrijwilligerswerk en hun bijdrage aan de (Damster) maatschappij. Mevrouw Lasker is met name erg actief voor de OOGvereniging, mevrouw Bos voor het Leger des Heils en de heer Schipper voor het Damster Stedelijk Harmonie Orkest. Burgemeester Koos Wiersma sprak waardering uit voor hun tomeloze en belangeloze inzet: “Ik ben trots op deze drie Damsters. Alle drie  zetten zij zich al jaren onverminderd in voor onze maatschappij. Zij zijn daarmee van grote waarde voor Appingedam en de regio Groningen”.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten