Koningin Máxima opent dinsdag 7 juli het nieuwe verpleegcentrum ’t Hamrik in Nieuwolda

Nieuwolda – Hare Majesteit Koningin Máxima opent dinsdagochtend 7 juli het nieuwe verpleegcentrum ’t Hamrik in Nieuwolda. Het centrum is een samenwerking tussen Zorggroep Oosterlengte en Woonstichting Groninger Huis.

’t Hamrik is gericht op kleinschaligheid en huiselijkheid, waarbij zelfredzaamheid van de bewoners, actieve betrokkenheid van familie en mantelzorg centraal staan. Het centrum kent vier groepen van acht bewoners, met elk een eigen huiskamer. Naast de veertig medewerkers, zijn er vanuit het dorp Nieuwolda vele vrijwilligers actief.

‘t Hamrik ligt in het krimpgebied Oost-Groningen, in de historische Graanrepubliek. Vergrijzing en ontgroening in dit gebied vragen om toekomstgerichte initiatieven die de leefbaarheid bevorderen. De ouderenhuisvesting is dan ook een reactie op de stijgende vraag en de toegenomen zwaarte van de zorg in de regio. ’t Hamrik is bovendien duurzaam en energiezuinig gebouwd, waardoor de woonlasten laag blijven. Zo is er voor de verwarming en koeling aardwarmtetechniek toegepast en zijn er vierhonderd zonnepanelen geplaatst.Back to top button