Koningin Máxima heeft het nieuwe verpleegcentrum ’t Hamrik in Nieuwolda officieel geopend

Nieuwolda – Koningin Máxima heeft dinsdagochtend het nieuwe verpleegcentrum ’t Hamrik in Nieuwolda officieel geopend. De Koningin kreeg een rondleiding door ’t Hamrik. Tijdens deze rondleiding bezocht ze een aantal ‘huiskamers’ waar de Koningin met bewoners en medewerkers over sprak over diverse thema’s, namelijk ‘spel en bewegen’, ‘huiselijke activiteiten’ en ‘samen eten’.

Na het gesprek volgde de officieel opening in de binnentuin, deze werd voorafgegaan met een dans door dansgroep Da Funky Feet uit Winschoten. Koningin Máxima onthulde een prieeltje met daarin een kunstwerk in de Roos.

‘t Hamrik ligt in het krimpgebied Oost-Groningen, in de historische Graanrepubliek. Vergrijzing en ontgroening in dit gebied vragen om toekomstgerichte initiatieven die de leefbaarheid bevorderen. De ouderenhuisvesting is dan ook een reactie op de stijgende vraag en de toegenomen zwaarte van de zorg in de regio. ’t Hamrik is bovendien duurzaam en energiezuinig gebouwd, waardoor de woonlasten laag blijven. Zo is er voor de verwarming en koeling aardwarmtetechniek toegepast en zijn er vierhonderd zonnepanelen geplaatst. Het centrum kent vier groepen van acht bewoners, met elk een eigen huiskamer. Naast de veertig medewerkers, zijn er vanuit het dorp Nieuwolda vele vrijwilligers actief.

Het centrum is een samenwerking tussen Zorggroep Oosterlengte en Woonstichting Groninger Huis.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”284″]


Back to top button