Komt er een zeehondencrèche in de gemeente Delfzijl?

TermuntenKomt er een zeehondencrèche in de gemeente Delfzijl? Het zou zo maar eens kunnen, een aantal ondernemers en dierenliefhebbers hebben een aanvraag gedaan bij de Rijksdienst Ondernemend Nederland om zeehonden te mogen opvangen. Een van de mogelijke opvang locaties is in de buurt van Visrestaurant Landman in Termunten. Eigenaar Pieter Landman is één van de initiatiefnemers. Ook zit Enno Kruijer uit Spijk in het voorlopige bestuur, hij haalde vorig jaar het nieuws nadat hij door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit werd betrapt op illegale opvang van zeehonden in een schuurtje naast zijn woning.

Onvrede
De heren willen de opvang beginnen uit onvrede over de gang van zaken bij de zeehondencrèche in Pieterburen. Volgens Kruijer en de rest van het voorlopigbestuur worden de zeehonden die bij de crèche in Pieterburen worden opgevangen te snel weer uit gezet. Zeehonden moeder Lenie ‘t Hart steunt deze gedachtegang. Lenie zal niet actief betrokken zijn bij de opvang.

De opvang zou plaats moeten bieden aan zestig tot zeventig huilers voornamelijk dieren die gevonden worden bij de punt van Reide, vlakbij Termunten. Het is nog maar de vraag of er een vergunning wordt verleend. Met de opvang in Termunten zou Nederland zes opvang locaties tellen.

 

Back to top button