Kleurrijke toekomst voor industrieschilders dankzij Werkplein Eemsdelta

DelfzijlDonderdag 26 maart ontvingen negen mensen het diploma Industrieschilder uit handen van adviseur Erik Henkelman van Werkplein Eemsdelta. De groep volgde via Werkplein Eemsdelta in samenwerking met Top Selekt Bedrijfsdiensten een korte opleiding aan het opleidingsbedrijf SCHILDER^SCOOL. Met dit diploma op zak gaan de geslaagden stage lopen bij schildersbedrijven in de regio. De kans dat zij daarna aan het werk gaan is groot.

Een dikke grijns was er te zien op de gezichten van de negen mannen. Geen wonder. Met dit diploma op zak is een kleurrijke baan letterlijk binnen handbereik. De sector staat te springen om nieuwe vakkrachten. Dat was voor Werkplein Eemsdelta de aanleiding met de bedrijfstak en enkele werkgevers in gesprek te gaan over de mogelijkheden voor werkzoekenden.

Erik Henkelman van Werkplein Eemsdelta: ” Vanuit het onderwijs is de aanwas van nieuwe vakkrachten niet toereikend. Maar wij kenden genoeg werkzoekenden die met een korte opleiding snel aan de slag zouden kunnen. Dat zou voor deze groep een geweldige kans zijn en de sector zeer gemotiveerde en goed gekwalificeerde vaklui opleveren. Daar waren we met elkaar snel uit. Met dank aan Top Selekt Bedrijfsdiensten en de Schilderscool hebben we dit snel in de steigers kunnen zetten. En nu hebben we eerste groep die na hun stage zo de arbeidsmarkt op kan.”

SCHILDER^SCOOL
Schilder^sCOOL is het opleidingsbedrijf van en voor de bedrijfstak schilderen en onderhoud.
De coöperatieve vereniging Schilder^sCOOL heeft twaalf opleidingslocaties verspreid door Nederland, waaronder een vestiging in Assen.  Zie ook: www.schilderscool.nl

Over TSB Diensten
Top Selekt Bedrijfsdiensten is een outplacement bureau. TSB schoolt mensen om voor bedrijven en gemeenten. Voor TSB blijft het niet alleen bij omscholen. Tijdens de opleiding en de eventuele stage begeleiden zij de kandidaten, met als doel een langdurige werkrelatie te verkrijgen.

 Back to top button