fbpx
1 C
Delfzijl
16 januari 2021 06:18

Kim Slager geslaagd voor vmbo basisberoepsgerichte opleiding Dollard College

Woldendorp – Kim Slager (16 jaar) volgt de vmbo-basisberoepsgerichte-opleiding (bb) op vestiging Woldendorp van het Dollard College. Dit jaar leggen deze praktijkgerichte leerlingen voor het eerst een eindexamen af. Voorgaande jaren werden er alleen certificaten uitgereikt. Eind mei begonnen de examens. Op 11 juni was de uitslag.

De theorie-examens werden op de computer afgenomen. de bb-leerlingen kregen hiervoor twee uren de tijd. Kim: “Dat vond ik heel officieel en best wel spannend, en heel anders dan in de les. En ook wel streng, want als je afkijkt ben je de Sjaak! Sommige vragen begreep ik niet helemaal, ze waren anders dan in het boek. Maar ik had wel genoeg tijd om het te maken”. Kim was zenuwachtiger voor het praktijkexamen. Op internet kon zij het praktijkexamen voorbereiden door filmpjes te bekijken. Kim kreeg tijdens het praktijkexamen de opdracht om een tafelkleed strijken. “Ik zag wel aan de docent of ik het goed deed. Dan knikte hij een beetje. “

Dat ze zenuwachtig is voor de uitslag is begrijpelijk. “Als ik geslaagd ben ga ik toch wel huilen maar ik ben dan wel heel erg blij!”

Kim is aan deze opleiding begonnen omdat ze het leuk vindt om met haar handen te werken. “Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen bij kapsalon Aletta in Delfzijl. Dat vond ik geweldig. Ik vind het leuk om het haar van mensen mooi te maken. “ laat Kim weten. Daarom weet ze nu al wat ze na deze opleiding gaat doen.  Kim wil kapster worden en gaat straks naar het Alfa-college voor de kappersopleiding.

Dit jaar krijgen leerlingen van het vmbo, basisberoepsgerichte leerweg, voor het eerst een examen. Voorheen konden de leerlingen certificaten halen. Donderdag 11 juni kregen alle leerlingen van de vmbo-vestiging de uitslag van het examen. Kim is geslaagd en ontvangt binnenkort haar diploma. Het Dollard College wenst haar veel succes met haar vervolgstudie!

Volg ons op

10,774FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten