Kijkmiddag bij Eneco windpark Delfzijl Noord

DelfzijlOndanks het slechte weer kwamen enkele tientallen mensen af op de kijkmiddag bij windpark Delfzijl Noord op de Pier van Oterdum. Eneco bouwt hier en op de schermdijk totaal 19 windmolens 14 op de schermdijk en vijf op de Oterdumer pier. De windmolens hebben een mast hoogte van 100 meter en bladlengte van 50 meter. Bezoekers van het windpark waren vooral onder de indruk van de grote van de turbine normaal gesproken zie je die alleen maar van een afstand boven op de molen. Als je er naast staat besef je pas hoe groot de onderdelen zijn.

Verder konden bezoekers zich laten informeren over de techniek en de voortgang van de bouw door de aanwezige deskundigen. Het Groninger Landschap was aanwezig om te vertellen over het broedeiland wat is ingericht op de pier van Oterdum. Dit 2400 m2 grote terrein van zand en kleigrond is ingericht om het voor visdiefjes en de noordse sterns aantrekkelijk te maken om er te gaan broeden.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”99″]


Back to top button