Keuken Eemshotel even in Japanse sferen

Delfzijl – Afgelopen maandag ontving eigenaar en chefkok Bert Boer van het Eemshotel een delegatie Japanners die in Delfzijl verblijven in het kade van de stedenband tussen Delfzijl en Shunan City. Boer was vorige jaar op uitnodiging mee naar Japan om daar de Japanners kennis te laten maken met de Groningse keuken. Beroemd was bijvoorbeeld de Groningse mosterdsoep die Bert in Shunan City heeft gemaakt.

Afgelopen maandag gingen twee meegereisde Japanse koks samen met Bert Boer aan de slag in zijn keuken om de Groningse gasten en gastgezinnen te trakteren op een echte Japanse maaltijd. Mitsue Imakura en Yasuhiro Harada gingen samen met de Nederlandse koks aan de slag, dit viel nog niet mee want Mitsue Imakura spreekt geen woord Engels alles ging over tolken maar uit eindelijk stonden er circa zeven heerlijke gerechten op tafel.

De gasten bestaande uit het gemeentebestuur, enkele genodigden samen met de gastgezinnen schoven s ’avonds aan ze konden onder meer genieten van Tempura kip, yakitori en natuurlijk sushi.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”322″]


Back to top button