zaterdag 31 juli 2021
19.9 C
Delfzijl

Kerst met de Provinciale Brassband en Kamerkoor Dualis

spot_img

Appingedam – Op zondag 23 december gaat kerst 2018 meteen goed van start met een gezamenlijk concert van Kamerkoor Dualis en de Provinciale Brassband Groningen in de Nicolaïkerk in Appingedam. In een inspirerende muzikale ontmoeting voeren deze twee vlaggenschepen van de noordelijke muziekwereld een keur aan kerstliederen uit, met als hoogtepunt delen uit Händels Messiah.

Het is voor de Provinciale Brassband Groningen het eerste optreden in de provincie Groningen sinds de band in oktober Nederlands kampioen werd in de Kampioensdivisie, en dat zal het publiek weten ook. Met Kamerkoor Dualis, ook al zo’n muzikale topper, worden speciale brassband-versies van allerlei bekende kerstliederen uitgevoerd, zoals For unto us a Child is Born uit de Messiah en het bijna bombastisch te noemen I was glad van Hubert Parry.

Oud en nieuw
Naast echte traditionele kerstliederen klinkt er ook spannend vernieuwend kerstrepertoire. De brassband speelt o.a. Vitae Aeternum van Paul Lovatt-Cooper en A Festive Fusion van Philip Harper, en Dualis zingt verschillende oude en nieuwe carols van o.a. Howells, Lauridsen en Rutter.

Het concert op 23 december vindt plaats in de Nicolaïkerk in Appingedam, aanvang 15.00 uur. Een dag eerder, op 22 december, is het concert te bezoeken in de Nieuwe Kerk in Groningen, aanvang 20.15 uur. Kaarten € 17,50 (€ 15,- voorverkoop via www.kamerkoordualis.nl).

 

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
WonenWonen

Populaire berichten