13.6 C
Delfzijl
24 juni 2021 10:34

Kerk van Solwerd is op zoek naar nieuwe vrijwilligers

spot_img

Appingedam – De kerk van Solwerd is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De huidige kleine commissie kan de werkzaamheden niet meer aan en is daarom dringend op zoek naar uitbreiding van mensen. Deze kerk is een van de 93 kerken van de Stichting Oude Groninger Kerken en ook een van de kerken met een plaatselijke commissie. Deze commissie, allemaal vrijwilligers, geven praktisch handen en voeten aan de activiteiten die in en om de desbetreffende kerk ontwikkeld worden.

De lieftallige Kerk van Solwerd in Appingedam staat aan het begin van een belangrijke periode, waarin groot onderhoud aan de kerk en het omliggende kerkhof wordt uitgevoerd. Dit jaar is de buitenkant van de kerk aan de beurt. Na de zomervakantie staat de schilderbeurt aan de buitenkant van de kerk op de planning. In 2021 zal de aardbevingsschade worden hersteld in combinatie met het onderhoud aan het pleisterwerk. Ook zal in 2021 het houtwerk van het interieur volledig worden gerenoveerd.

De kerk van Solwerd is uitgekozen om deel te nemen aan het project Kerken In ’t Groen. Hierbij wordt de kerk nadrukkelijk in zijn omgeving gepresenteerd. Het kerkhof zal, met behulp van vrijwilligers, een beurt krijgen waarbij graven en omliggend groen flink opgeknapt zullen worden.

De kleine plaatselijke activiteitencommissie kan deze werkzaamheden niet allemaal zelf ondersteunen en is op zoek naar aanvulling van de vrijwilligers voor de grote klusdag voor het kerkhof of het daaropvolgend halfjaarlijkse onderhoud. Ook zoekt de activiteitencommissie naar aanvulling, onder andere voor het organiseren van culturele activiteiten zoals concerten en tentoonstellingen.

Graag komen ze in contact met geïnteresseerde vrijwilligers voor het kerkhof en/of de activiteitencommissie. Ons mailadres is kerkvansolwerd@ziggo.nl of telefoon 06-46406684 van de secretaris, de heer Henderikse.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto

Populaire berichten