8.3 C
Delfzijl
6 mei 2021 18:02

Kans 050 zoekt mentoren die jongeren op vrijwillige basis wil begeleiden

DelfzijlIn de regio Delfzijl, Appingedam en Loppersum is KANS 050 dringend op zoek naar mensen die het leuk en zinvol vinden een jongere te ondersteunen.

Kans 050 zoekt mensen die:
* Met de jongere bijvoorbeeld praten over school, stage, werk, hobby’s, vriendschappen, toekomst plannen, thuissituatie en persoonlijke zaken. De jongere bepaalt waarover hij of zij wil praten; de mentor denkt met hem/haar mee.
*  Hulp kan bieden bij de planning en organisatie van schoolopdrachten. De mentor is geen huiswerkbegeleider.

Vind jij het leuk en zinvol een jongere te ondersteunen en je ervaringen te delen? Kun je zo’n twee uur per week vrij maken om je op vrijwillige basis in te zetten en ben je ouder dan 23 jaar? Dan is mentor worden bij KANS 050 wellicht iets voor jou.

De begeleiding duurt meestal een half jaar tot een jaar maar soms heeft de jongere al na een paar gesprekken zijn doel bereikt en kan de begeleiding eerder stoppen. KANS 050 stelt geen opleidingseisen aan mentoren maar mogen geen strafblad hebben en zijn verplicht deel te nemen aan een basistraining.

Wil je meer informatie of je aanmelden? Dat kan op www.kans050.nl of stuur een mail naar Judith Zijlstra vrijwillig regiocoördinator Delfzijl, Appingedam, Loppersum j.zijlstra@mjd.nl

 

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
AutoAuto
WonenWonen
KlussenKlussen

Populaire berichten