Kamp: ‘geen acuut gevaar voor Chemiepark’

Delfzijl – De aardbevingen vormen ‘bij de huidige stand van wetenschap’ geen acuut gevaar voor het Chemiepark. Tot deze conclusie komt minister Kamp van Economische Zaken. Hij laat dit weten in een reactie op de brief van burgemeester Emme Groot van Delfzijl en Kamervragen van de partijen SP en PvdA. Burgemeester Groot sloeg recent alarm over het gebrek aan informatie over de risico’s voor het Chemiepark bij aardbevingen.

Minister Kamp wijst erop dat er tot nu toe geen schade is aangericht op het Chemiepark door aardbevingen. Hij deelt wel de zorgen over de situatie. Een initiatief van bedrijven in het gebied zorgt ervoor dat er onderzoeken worden gedaan naar de risico’s.
De uitkomsten van die onderzoeken zullen nog zeker twee jaar op zich laten wachten. De minister zegt echter te proberen om eerder duidelijkheid te krijgen over de risico’s.

Burgemeester Groot vindt ook dat er te weinig coördinatie is op dit gebied. Volgens minister Kamp moet, de recent benoemde Nationaal Coördinator Groningen, Hans Alders die rol op zich gaan nemen.

Back to top button