JCI De Drie Delfzijlen organiseert veertigste editie van het sliksleeën

Delfzijl – Jaarlijks organiseert JCI De Drie Delfzijlen tijdens de Pinkstersfeesten in Delfzijl sliksleewedstrijden. Het traditionele sliksleeën, ook wel Krait’n genoemd, vindt plaats in het slik op een drooggevallen stuk van de Eems nabij het strand van Delfzijl.

De deelnemers dienen met een slikslee zo snel mogelijk een parcours in het slik af te leggen. Vroeger gebruikten vissers het als voertuig om zich te verplaatsen over drooggevallen wad maar tegenwoordig wordt de slikslee voornamelijk gebruikt om het modder van de Eems van nabij te bewonderen.

De slikslee bestaat uit een vlakke houten vlonder met daarop een handgreep. Het wordt gebruikt door er met een knie op te knielen en zich vervolgens met het andere been af te zetten in de modder. Door de vlakke onderkant zakt het geheel niet weg en door het gladde slik kan een behoorlijke snelheid worden ontwikkeld.

Goede doel
JCI De Drie Delfzijlen organiseert het evenement om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de Knoll’ntoen in Godlinze, deze speeltuinvereniging wil graag een nieuw kantinegebouw. En de ASWA uit Appingedam heeft een sponsor verzoek ingediend, ze willen graag een geluidsinstallatie voor Centrum Kabzeël aanschaffen.

Veertigste editie van het Krait’n
JCI De Drie Zijlen organiseert tijdens de aankomende Pinksterfeesten voor de 40ste keer het Krait’n. De wedstrijden starten zondag 24 mei om 10.00 uur. Inschrijving is mogelijk vanaf 09.30 uur bij de tent van de organisatie. Er wordt gestreden in diverse klassen; Heren, Dames, Kinderen (9 t/m 14 jaar) en de Estafette. Ook dit jaar is er weer een prijs voor de persoon of groep met de mooiste outfit.

Back to top button