fbpx
17.3 C
Delfzijl
zondag 12 juli 2020
Home Algemeen Japanse culinaire uitwisseling Eemshotel Delfzijl

Japanse culinaire uitwisseling Eemshotel Delfzijl

Delfzijl – Vorig jaar is de eigenaar en chefkok Bert Boer van het Eemshotel op uitnodiging mee geweest naar de Delfzijlse zusterstad Shunan City in Japan, om daar de Japanners kennis te laten maken met de Groningse keuken. Beroemd was bijvoorbeeld de Groningse mosterdsoep die Bert in Shunan City heeft gemaakt.

Japanse culinaire avond in het Eemshotel
Dit jaar wordt het omgedraaid. Vanaf 31 juli t/m 6 augustus brengt een delegatie van jongeren en volwassenen een bezoek aan Delfzijl. Met deze delegatie reizen 2 koks mee. Zij zullen, samen met Bert Boer en 4 andere koks uit Delfzijl en omgeving, een Japanse culinaire avond houden in het Eemshotel te Delfzijl.

De Japanse culinaire avond is op maandag 3 augustus, aanvang 19.00 tot ca. 21.00u. Tijdens de culinaire avond zullen de gerechten die de koks uit Shunan City en Delfzijl gezamenlijk die middag hebben gekookt, worden gepresenteerd en door een groep van ca. 30 genodigden worden genuttigd. Op het einde van de avond zal middels een aantal interviews de aanwezigen en koks worden gevraagd hoe ze de Japanse culinaire uitwisseling hebben ervaren en wat ze van de Japanse gerechten vinden.

Het gezamenlijk koken van de Japanse en Nederlandse koks begint in de middag in het Eemshotel van Delfzijl. Er zullen ca. 7 verschillende Japanse gerechten gezamenlijk worden gemaakt door de Japanse koks Mitsue Imakura en Yasuhiro Harada. Mitsue Imakura is verantwoordelijk voor de gerechten en Yasuhiro Harada is verantwoordelijk voor de traditionele Japanse wijn Sake.

Advertenties