Jaarlijkse veteranendag gemeente Eemsmond dit jaar in Roodeschool

Roodeschool – Voor de negende keer organiseert de gemeente Eemsmond voor alle veteranen en weduwen van veteranen uit Eemsmond een veteranendag. Dit jaar vindt deze plaats op maandag 22 juni. De gemeente vindt het van groot belang jaarlijks deze veteranendag te organiseren; voor de gemeente is dat het moment om haar respect aan de veteranen en hun weduwen kenbaar te maken.

“Veteranen hebben gevochten of vechten nog steeds voor onze vrijheid”, zegt Marijke van Beek, burgemeester gemeente Eemsmond. “Ik vind dat we daar ieder jaar bij stil moeten staan, bij de veteraren zelf, maar ook bij hun partners, die net zo goed een strijd geleverd hebben. Tijdens deze dag uiten we onze waardering voor hen. Wij organiseren bewust een gemeentelijke veteranendag, om onze eingen veteranen te kunnen waarderen, maar ook om het kleinschaliger te houden zodat mensen elkaar weten te vinden en elkaar kunnen opzoeken”.

Thema dit jaar is ‘verhalen’
Ook voor de veteranen en hun partners is dit een belangrijke dag, een dag die door hen bijzonder op prijs gesteld wordt. Het is een moment om ervaringen te delen met mensen die in vergelijkbare omstandigheden hebben verkeerd, maar die ieder hun eigen verhaal hebben. Dat is dan ook het thema van dit jaar: verhalen.

Programma
Het programma start om 15.30 uur in het dorpshuis Nieuw Calvaria en wordt rond 18.00 uur met een traditioneel (Indisch) buffet afgesloten. Tijdens het programma is er wederom een uniek muzikaal optreden – van wie dat is, is nog een verrassing. Spreker van dit jaar is naast de burgemeester, de heer Zuidema, een veteraan die in Nieuw Guinea gestreden heeft. Hij zal zijn ervaringen over deze periode met de aanwezigen delen. Het College en ook een aantal Raadsleden zijn de 22e aanwezig.Back to top button