zondag 1 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

J. Wildeman Storage & Logistics op het Chemie Park gaat van start

spot_img

Delfzijl – De loods van Wildeman Storage & Logistics, een nieuw bedrijf op het Chemie Park Delfzijl, is klaar. De laatste hand is gelegd aan een brandblusinstallatie. Er is een verlaadkuil gemaakt zodat vrachtwagens er gemakkelijk kunnen laden en lossen. Er is ook een verlaadplaat gemaakt voor tankwagens, met een vloeistofdichte plaat, zodat er bij onverhoopte lekkages geen chemicaliĆ«n in het milieu terecht kunnen komen. Per 1 oktober gaat het bedrijf van start.

De verharding is aangelegd van de loods tot aan de weg. Vrachtwagens kunnen daar staan als ze moeten wachten tot ze aan de beurt zijn, ze hoeven dus niet op de weg te staan. De bouw is wat vertraagd door de weersomstandigheden in de winter en doordat er onderzoek gedaan moest worden of de grond onder de loods wel schoon was. Die was schoon.

De financiering voor het geheel is mede tot stand gekomen door een investeringssubsidie (Regionale Investeringssteun Groningen) via de Commissie Willems. Het bedrijf gaat na de opening op zoek naar logistieke medewerkers. Er is nu een HEAO-stagiaire van de Hanzehogeschool die er straks aan het werk kan. Binnen drie jaar moeten er 10 logistieke medewerkers in dienst zijn.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
AutoAuto
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten