10.2 C
Delfzijl
19 april 2021 22:59

Internationaal Shantyfestival Bie Daip neemt de kinderen mee aan boord

Appingedam – Naast het muzikaal geweld dat Appingedam overspoeld tijdens het jaarlijkse Internationaal Shantyfestival Bie Daip, spelen kinderen een belangrijke rol. Op 28, 29 en 30 augustus wordt er van alles georganiseerd om de jonge matrozen en piraten te vermaken.

Ga mee met de V.O.C.! zo’n reis zal je nooit vergeten
Op zaterdagmiddag een theatervoorstelling van het Roerig volk in Kabzeel aan de verlengde Dijkstraat om 15:00 uur. Heb je …ooit gehoord van Michiel de Ruyter? …de Jongens van Bontekoe?

Ben je zo’n jaar of 8, 9 of ouder? Ga mee en hoor het verhaal van schip ‘Roerig Volk’, over de belevenissen aan boord van een 17e eeuws schip. Op de Rede van Kabzeel ligt ‘Roerig Volk’ al op je te wachten voor vertrek naar de Oost. Ga mee, doe mee, zing mee! Vertrek: zaterdag 29 augustus om 15:00 uur Rede: Kabzeel -Verlengde Dijkstraat 77 -Appingedam

Aan Boord! Kinderen zingen en varen op de Zoute Zee
Op zondag 30 Augustus neemt Onstuimig Schuim de kinderen mee aan boord van zijn schip om een verre reis over de oceaan te maken. Er wordt gezongen, gefeest en gedanst aan boord. Dit spektakel vindt plaats in Brasserie Nicolaas in de Solwerderstraat om 14:00.

Wie wil er nou niet mee met kapitein Cornelius en zijn Onstuimig Schuim met een verre reis op ons schip over de oceaan? Samen zingen over de zee, feesten met woeste zeemansdansen, kennismaken met Rindert de scheepsrat en… vooral nooit klagen over het eten.

Maar: als je mee wil, moet er wel gewerkt worden! Het anker moet worden opgehaald, de zeilen moeten gehesen en dan gaan we op weg, de hele wereld over. We hangen aan touwen, en draaien aan het gangspil. Dus doe je piratenpak of zeemanskleren aan en kom ook!

Diepzee avonturen met Kosto
Op zondag 30 Augustus komt de avontuurlijke Kapitein Kosto. Hij beleefde al vele avonturen met zijn duikboot en vertelt hier graag over.

Kapitein Kosto is zijn hele leven al een avonturier. Met zijn duikboot onderzoekt hij de diepste oceanen van de aarde en die zijn diep! Wie denkt dat het daaronder saai is, heeft het mis. Kosto heeft de spannendste avonturen beleefd en bijzondere ontdekkingen gedaan. Zijn duikboot zit vol met interessante meetapparatuur en er klinken vreemde onderwatergeluiden. Ga mee onder zee als je durft.

TheaterPret brengt u de magie van reuze grote zeepbellen.
Voor de allerkleinsten komt Theaterpret met een zoetwatermatroos met een zee(p)bellen act. Er is immers niks leukers dan bellen blazen? Ze dansen in de wind en spatten in duizend druppels uiteen als jij ze probeert te vangen.

Doe je mee?
Ook kun je je laten schminken bij KoddigeKoppies, op de foto op een heus schip als Piraat en met Vaargroep Ekenstein kun je zelf een bootje besturen. Scouting groep Fivel komt met demonstraties en workshops zeilen voor kinderen.

Maar op een shantyfestival hoort natuurlijk vooral muziek, ook voor de jonge shantyfans. Sennalive Producties zal met een aantal leerlingen waaronder de achtjarige Anniek daarom bekende en minder bekende zeemansliederen en shanties in een modern jasje ten gehore brengen. Kortom, ook aan de kinderen is gedacht!

Voor het concert in de Nicolaikerk op zaterdag 29 Augustus kunt U kaarten a € 5,- kopen bij de Readshop, het VVV en Tabaktief Overdiep Appingedam. Ook zijn de kaarten te reserveren via info@biedaip.nl.

Volg ons op

11,071FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
AutoAuto
TuinTuin

Populaire berichten