maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Inschrijving 24e Pinkster-Zeedijk-wandeltocht

spot_img

Delfzijl – Op 1e Pinksterdag, zondag 24 mei  a.s., organiseert de wandelsportvereniging Spirit i.s.m. de Koninklijke Zeil- & Roeivereniging Neptunus en het Eemshotel voor de 24e maal de Pinkster-Zeedijk-wandeltocht.

In 1991 toen de tocht voor de eerste maal werd georganiseerd verschenen er nog maar 30 wandelaars aan de start, de jaren daarna varieerde het deelnemersaantal van 60 tot 110, met als uitschieter 1998, toen werd het record aantal lopers geregistreerd van maar liefst 163. Vorig jaar verschenen er 112 vroege vogels aan de start bij het Eemshotel.
Gezien het feit, dat het deelnemersaantal vrij stabiel is de laatste jaren, heeft de organisatie gemeend deze vroege zondag-ochtendtraditie te moeten voortzetten.

De deelnemers worden ‘s morgens vroeg om 7.00 u. verwacht bij het Eemshotel, van waaruit men met een touringcar naar de start zal worden gebracht. Gezien de grote belangstelling dit jaar, is ook nu weer besloten de touringcar voor de tweede keer laten rijden en deze zal omstreeks kwart voor acht vanaf het Eemshotel vertrekken.

De start van deze plm. 12 km. lange wandeltocht vindt rond 7.20 u. plaats bij de dijkopgang nabij de Eemshaven en verwacht wordt dat omstreeks 9.15 u. de eerste wandelaars de finish bij het Eemshotel zullen bereiken.
Bij binnenkomst zal voor de wandelaars in het Eemshotel een heerlijk ontbijt klaar staan, terwijl men tevens een herinneringsmedaille ontvangt. Het inschrijfgeld voor deze wandeltocht bedraagt € 10,– p.p. voor iedereen die wil wandelen en ontbijten.  Net als vorig jaar hebben de lopers ook nu weer de mogelijkheid alleen maar te wandelen (dus zonder ontbijt) en dan bedragen de deelnamekosten slechts € 3,50.

Voor de 24e Pinkster Zeedijk Wandeltocht dient men zich vooraf via e-mail op te geven, wsvspirit@gmail.nl onder vermelding van naam, adres tel.nr., aantal personen en met of zonder ontbijt. De deelnemers krijgen een e-mail waarin de betaalinstructie wordt vermeld. De betaalmogelijkheid bij de start is vervallen. De reden hiervan is, dat er de afgelopen jaren teveel mensen zijn weggebleven, die zich wel hadden ingeschreven, terwijl de organisatie mensen moest teleurstellen, die graag hadden willen deelnemen.

Zoals het zich laat aanzien is de belangstelling dit jaar groter dan voorgaande jaren, want velen hebben zich al aangemeld en was de 1e touringcar begin mei al volgeboekt. Er kunnen aan deze tocht maximaal 120 lopers deelnemen en als u dus wilt wandelen en ontbijten op eerste Pinksterdag dan moet u er op tijd bij zijn want vol = vol !
Voor nadere informatie over de 23e Pinkster-Zeedijk-Wandeltocht kan men terecht bij de w.s.v. Spirit 0596-610726 of op de website van Spirit: http://www.wsvspirit.nl/PZW.html

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,268VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten

Boerenmarkt in Baamsum trekt veel belangstelling

Baamsum - Zaterdag werd er in een grote boerenschuur in Baamsum (tussen Woldendorp en Termunten) een streekproductenmarkt gehouden. Het was aanvankelijk de bedoeling dat...