fbpx
maandag 29 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Informatiepunt Digitale Overheid geopend in de bibliotheek van Appingedam

Appingedam – Wethouder Hans Ronde van Gemeente Eemsdelta opende maandagochtend samen met Netty Niehoff van de bibliotheek op feestelijke wijze Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek in Appingedam.

Meedoen in de digitale samenleving
In Nederland hebben zo’n 4 miljoen mensen moeite de digitale ontwikkelingen bij te benen. Deze groep is heel divers. Het zijn ouderen, laaggeletterden, maar ook mensen die op zoek zijn naar werk of mensen die zorg nodig hebben. Ook jongeren zijn vaak minder digitaalvaardig dan gedacht; een bericht op social media plaatsen is toch iets anders dan online huurtoeslag aanvragen.

Informatiepunt Digitale Overheid
Voor hulp bij online communicatie met de overheid kunnen al deze mensen terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid. In heel Nederland zijn de IDO’s ondergebracht bij de bibliotheek. De bibliotheek staat middenin de samenleving, heeft een groot netwerk en je loopt er makkelijk even binnen.

De medewerkers en vrijwilligers van de bibliotheek helpen vragenstellers tijdens de IDO-spreekuren op weg en verwijzen hen zo nodig door naar het maatschappelijk middenveld of de juiste overheidsinstantie.Na de inleiding dus de opening waarbij de confetti rijkelijk vloeide. 

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer