fbpx
13 C
Delfzijl
zondag 27 september 2020
Home Algemeen Informatieavond privacy en vrijwilligers organisaties

Informatieavond privacy en vrijwilligers organisaties

Delfzijl – “Op mijn laptop heb ik nog wel een lijstje van de vrijwilligers van twee jaar geleden….”

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt.

Deze geldt ook voor vrijwilligersorganisaties! Alle vrijwilligersorganisaties moeten daarom gaan nadenken over welke persoonsgegevens van vrijwilligers, leden, deelnemers en cliënten ze bewaren en hoe ze die beveiligen.

De wet kent drie belangrijke thema’s: organisaties moeten nadenken over welke persoonsinformatie ze bewaren, hoe ze de persoonsinformatie beschermen en dienen ze datalekken te melden.

Tijdens deze informatie avond geven ze u hier informatie over en concrete handvatten om mee aan de slag te gaan. Het gaat vaak om hele gangbare dingen. Hierbij een paar voorbeelden: Mailbox opschonen, lijstjes op eigen computers van vrijwilligers waar familieleden ook in kunnen kijken, bewaartermijnen: Als organisatie bewaar je misschien alle oude lijsten met namen en mailadressen. Dat kan namelijk altijd handig zijn.

De informatieavond zal op donderdag 31 januari plaatsvinden op avond. Deelname is gratis, maar u moet zich wel vooraf opgeven via info@s-w-d.nl met: uw naam, namens welke organisatie u komt en met hoeveel personen u komt.