Huisvesting asielzoekers met verblijfsvergunning Delfzijl dit jaar grotere uitdaging

DelfzijlDe gemeente Delfzijl heeft in 2015 de taak om 42 asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen, te huisvesten in reguliere woningen en maatschappelijk te begeleiden. Een verdubbeling van het aantal van vorig jaar.

“De gemeente Delfzijl wil de huisvesting en maatschappelijke begeleiding van deze nieuwe Nederlanders op een kwalitatief aanvaardbaar niveau wil houden”, aldus wethouder Meindert Joostens.” Het wordt dan ook een grotere uitdaging dan vorig jaar om aan de taakstelling van het ministerie van Veiligheid en Justitie te voldoen”.

Nog wel op koers
In de maand januari heeft de gemeente voor vijf asielzoekers met een verblijfsvergunning huisvesting en maatschappelijke begeleiding geregeld en ligt daarmee nog wel op koers. De wethouder wil met zijn uitspraak dan ook vooral een signaal afgeven. De meeste Nederlandse gemeenten moeten dit jaar meer asielzoekers met een verblijfsvergunning huisvesten dan in 2014. De grote brandhaarden in de wereld hebben vorig jaar geleid tot meer asielzoekers. Daarnaast werden er ook meer verblijfsvergunningen toegekend.

 Back to top button