Huiskamercafé in Westerwijtwerd tijdelijk gesloten voor schadeherstel en restauratie

Westerwijtwerd – Het oude Huiskamercafé in Westerwijtwerd gaat nieuwe fase in. Er is deze zomer een begin gemaakt met de hoognodige restauratie van het oude huiskamercafé. Naast aardbevingsschade was het pand wel toe aan groot onderhoud. Het café wordt met uiterste zorg behandeld om zo min mogelijk aan karakteristieke uitstraling in te leveren.

De achtergevel is inmiddels uit de stutten, daar moesten wat stukken metselwerk worden vervangen. Om de scheuren aan de voorkant van dit rijksmonument te herstellen, worden deze geïnjecteerd met kalkmortel. Daar moet een deel van de betimmering voor worden verwijderd, wat toch een verandering in het interieur zal veroorzaken.

Aanstaande zaterdag 12 september is er nog een laatste kans om te genieten van de oude vertrouwde ‘Tinus en Eke uitstraling’. Iedereen is welkom om tussen 16.00 en 21.00 uur feestelijk afscheid te komen nemen. Er zijn lekkere hapjes, oud eigenares Eke Hazekamp is aanwezig en je mag een stukje café (schrootje) van de muur halen om mee naar huis te nemen als souvenir.

Ook is het huiskamercafé die zaterdag open als Open Monument. De (bouw)geschiedenis staat centraal en de mooie vondsten tijdens het eerste deel van de restauratie zijn te bewonderen in de achterkamer. Restauratie architect Harry Haak is, naast eigenaar en historicus Thomas Dresscher, aanwezig om tekst en uitleg te geven.

Na zaterdag is het huiskamercafé gesloten, komend voorjaar gaat het weer open, stevig en toekomstbestendig!Back to top button