Het voorjaar komt er weer aan veiligheidscampagne voor motorrijders van start

RegioHet voorjaar is in aantocht, hét moment voor veel motorrijders om hun motor weer van stal te halen. De politie en het Verkeer- en Vervoerberaad van Groningen en van Drenthe helpen motorrijders graag om veilig op pad te gaan en zijn daarom een voorlichtingscampagne gestart. Daarin is aandacht voor veilige motorkleding en goede zichtbaarheid op de weg.

Motorpak
Een motorpak van leer, nylon of textiel beschermt schouders, ellebogen, rug, heupen en knieën goed bij een val. Dikke handschoenen en hoge schoenen of laarzen zorgen voor extra bescherming. Het dragen van een goed passende helm is uiteraard verplicht. Daarnaast is het belangrijk om opvallende kleding te dragen. Reflecterend materiaal vergroot de zichtbaarheid van motorrijders.

Weg
Op de weg zelf is het verstandig om voldoende afstand te houden op andere weggebruikers. Werkende verlichting is belangrijk om vooruit te kunnen kijken. Andere weggebruikers zien motorrijders dan bovendien beter.

Technische staat
Tot slot doen motorrijders er goed aan om vóór de eerste voorjaarsrit hun motor te controleren. Het lang stilstaan in de winter is bijvoorbeeld niet goed voor de bandenspanning. Ook de rijvaardigheid even oefenen kan ongelukken voorkomen.

 Back to top button