11.2 C
Delfzijl
12 mei 2021 07:04

Het Prins Bernhard Cultuurfonds verdeelt ruim 64.000 euro onder elf Groninger projecten v

Groningen – Het landelijke bureau van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft ruim 64.000 euro verdeeld onder elf Groninger erfgoedprojecten. Vijf van deze projecten kregen steun vanuit de Covid 19-regeling die organisaties de gelegenheid gaf zich aan te passen aan anderhalvemetersamenleving.

Stichting Archeologisch Informatiepunt Oost Fivelingo te Appingedam kan rekenen op een bijdrage van € 7.500 voor de restauratie van een historische regenwaterbak. De regenwaterbak geeft een indruk van de drinkwatervoorziening tussen 1860 en 1900.

Stichting Borg Verhildersum te Leens ontvangt vanuit de Covid-19 regeling een bijdrage van € 4.500 voor het ontwikkelen van een digitale verhalenverzameling over het landgoed. Hierdoor kunnen bezoekers het landgoed blijven bezoeken.

Stichting tot behoud van de Kerkelijke Begraafplaatsen van de Protestantse Gemeente te Eems-Dollard ontvangt een tweede bijdrage van € 1.500 voor het herstel van de begraafplaats van de kerk te Borgsweer vanwege het wegvallen van een eigen bijdrage door de coronacrisis. De kerk heeft een nieuwe bestemming gekregen als dorpshuis en evenementenlocatie.

Stichting Monumentenwacht Groningen ontvangt € 9.500 voor de aanschaf van een inspectiebus. Het team breidt zich uit vanwege de aanvullende diensten die de Monumentenwacht verricht vanwege de aardbevingsschade en de verduurzamingsopgave.

Stichting Groninger Poldermolens ontvangt een bijdrage van € 10.000 voor de restauratie van de Noordermolen te Noorddijk. Na de restauratie zal de molen de polder weer bemalen.

Stichting Landgoed Fraeylemaborg te Slochteren ontvangt vanuit de Covid-19 regeling een bijdrage van € 5.000 voor de aanleg van een extra bezoekerstrap en de aankoop bolderkarren en schildersmaterialen voor een creatief bezoekersprogramma.

Hervormde Gemeente Nieuwe Pekela kan rekenen op een bijdrage van € 7.500 voor de restauratie van de kerk. Er bevinden zich ernstige scheuren in de gevel en kerkzaal, die zullen worden hersteld. 

Stichting Stadskanaal Rail kan rekenen op een bijdrage van € 9.470 voor de aankoop en het herstel van een historisch spoorweggebouw uit de jaren 20. Het gebouw zal op het museumperron worden geplaatst.

Stichting Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal ontvangt vanuit de Covid 19-regeling een bijdrage van € 1.970 voor het digitaliseren van de collectie en de aanschaf van fotoapparatuur.

Stichting Het Veenkoloniaal Museum te Veendam kan rekenen op een bijdrage van € 2.400 voor de realisatie van een digitale publicatie, die kinderen kennis laat maken met de geschiedenis van de Veenkoloniën.

Stichting Museum Nienoord te Leek ontvangt een bijdrage van € 5.000 voor het vernieuwen van de website en de realisatie van een speurtocht waar bezoekers zelfstandig aan kunnen deelnemen.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere  initiatieven en talent gestimuleerd.  Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
DierDier
WonenWonen

Populaire berichten