woensdag 4 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Het Poëziepaleis presenteert: Verkiezing Kinderdichter Eemsmond

spot_img

Uithuizermeeden – Donderdagavond 8 november is het zover! De laatste Kinderdichter van Eemsmond wordt verkozen. Tijdens de finale in de bibliotheek in Uithuizermeeden, strijden twaalf finalisten van basisscholen uit de gemeente Eemsmond om de felbegeerde titel van Kinderdichter.

Tijdens de feestelijke finaleavond worden de finalisten beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Ietje Elich (bibliotheek Uithuizermeeden), Didy Pijpker (docent Nederlands Eemsdelta College) en Josca Baar (huidige Kinderdichter Eemsmond). Zij beslissen wie zich de tweede en laatste Kinderdichter van Eemsmond mag noemen.

De presentatie is in handen van dichter Renée Luth. Tussen de voordrachten door, treden leerlingen van Muziekschool Hunsingo op.

De Kinderdichter is een jonge dichter tussen de tien en twaalf jaar die in Eemsmond een jaar lang de poëzie voor en door kinderen representeert. Hij of zij schrijft iedere drie maanden een gedicht ter publicatie en treedt een aantal keer op tijdens bijzondere gebeurtenissen in de gemeente.

Op verschillende scholen in de gemeente Eemsmond zijn poëzieworkshops gegeven. Deze workshops werden verzorgd door professioneel dichters. De redactie heeft uit vijftig inzendingen twaalf finalisten gekozen.

Meer info:
Datum: Donderdag 8 november, 19.30 uur – 21.30 uur
Locatie: Bibliotheek Uithuizermeeden
Entree: gratis. Reserveren via r.kok@poeziepaleis.nl

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
AutoAuto
KlussenKlussen
WonenWonen
DierDier

Populaire berichten