Herontwikkeling Hotel Wapen van Leiden in Appingedam van start

AppingedamDe nieuwe eigenaar van Hotel Wapen van Leiden gaat dit prominente pand aan de Wijkstraat herontwikkelen. De eigenaar investeert fors in de verbouw en uitbreiding van het pand aan de pleinkant, om er een wereldrestaurant en hotel te vestigen. De gemeente wil met een financiële bijdrage de parkeerfaciliteiten aan de achterzijde versterken. Ook vindt de gemeente dat de uitstraling van het pand aan de kant van het kerkplein uitnodigender dient te worden. Met deze herontwikkeling behoudt Appingedam niet alleen haar hotelfunctie, maar krijgt ook het kerkplein er een mooie blikvanger bij. Bovendien wordt het kerkplein een stuk autoluwer, wat sterk bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van de looproute Overdiep naar de binnenstad.

De herontwikkeling van Hotel Wapen van Leiden voorziet in de bouw van een serre aan de kant van het kerkplein, met een terras. Hiermee krijgt dit beeldbepalende pand zowel ’s zomers als ’s winters een fraaiere uitstraling, wat de sfeer op het kerkplein verhoogt. Met de aanpak van deze hoek krijgt bovendien de route tussen Overdiep en de binnenstad een extra focuspunt, wat het binnenstadsbezoek zal stimuleren. De parkeerplaats achter het hotel wordt uitgebreid. Hiervoor wordt de locatie van Temptation aangekocht. De toegang naar het parkeerterrein komt aan de Wijkstraat, waardoor er minder verkeer over het kerkplein hoeft. Ook dit komt het verblijfsklimaat ten goede.

Centrumplan
De herontwikkeling van Hotel Wapen van Leiden betekent een belangrijke bijdrage aan de realisatie van het Centrumplan Appingedam, voor een compacte, complete en comfortabele binnenstad. Het kerkplein krijgt hiermee extra aantrekkingskracht, door de nieuwe gevel, maar ook door de nieuwe horecaformule van het wereldrestaurant. Door deze toevoeging krijgt de verbinding Overdiep – Dijkstraat extra cachet, wat de detailhandel en de overige horeca in de binnenstad ten goede zal komen. Bovendien behoudt Appingedam met deze plannen haar hotelfaciliteit, wat een belangrijke randvoorwaarde is voor het versterken van de toeristische functie van de stad.

Krimpgelden
Het grootste deel van de gelden die de gemeente toezegt, komt uit de zogenoemde Krimpgelden die provincie en rijk beschikbaar hebben gesteld. De gemeente is zeer verheugd dat een particulier ondernemer zo fors in onze mooie binnenstad investeert.

 

Back to top button