Herdenking bij Joods monument in Wagenborgen

WagenborgenLeerlingen van de Wagenborger basisscholen hebben door het voordragen van gedichten en het leggen vanĀ  bloemen maandag een belangrijke rol gespeeld in de herdenking bij het Joods monument in Wagenborgen.

Op het terrein van het vroegere Groot Bronswijk werd maandagmorgen om 10:50 uur stilgestaan bij het feit dat op 9 maart 1943 de vier joodse bewoners Betje en Sientje Stoppelman, Heintje Levie en Heiman Aptroot van de stichting werden weggehaald, om via Westerbork naar het vernietigingskamp Sobibor in Polen te reizen. De bezoekers hoorden enkele toespraken, passende muziek door het ensemble Moniek Bollen en Co en woorden van overlevende Eli de Leeuwe.

Vereniging Dorpsbelangen Wagenborgen, Petruskerk en Lentis legden bloemen en kransen. Namens de gemeente Delfzijl legde burgemeester Emme De Groot een bloem.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”77″]
Back to top button