Havendagen en Delfpop pakken uit in het eerste weekend van september met o.a Yes-R

Delfzijl – Zaterdag 5 en zondag 6 september 2015 vinden in havenstad Delfzijl de Havendagen Delfzijl en het muziekfestival Delfpop plaats. Binnen stichting Havendagen Delfzijl hebben horeca, winkeliers en (maritieme) bedrijven uit Delfzijl alles uit de kast gehaald om voor beide gratis toegankelijke evenementen een aantrekkelijk programma neer te zetten.

De haven, het centrum en het Molenbergplein veranderen zaterdag 5 en zondag 6 september in één groot feestterrein. De haven wordt het decor voor vele schepen, materieel, doe-activiteiten en optredens van shanty koren en opkomende artiesten. Grote en kleine schepen heten bezoekers welkom aan boord voor een rondleiding of een rondvaart. Ook niet-te-missen maritiem spektakel staat op het programma. Nabij de haven is het prachtige Muzeeaquarium gratis te bezoeken.

Delfpop
Het centrum is rijkelijk voorzien van podia voor aanstormend zangtalent, straattheater, koren, vlomarkt, kraampjes en nog veel meer. De gezelligheid viert hoogtij op het Molenbergplein met muziek, een kermis en gezellige terrassen. Zaterdagavond gaat hier het dak eraf tijdens het supergezellige muziekfestival Delfpop. Vele bekende Nederlandse artiesten stonden hier al op het podium en trokken duizenden bezoekers. Dit jaar kan het publiek rekenen op spetterende optredens van Yes-R, Dennie Christian en Delfzijlster top-dj Sir Felix Pot.

De Havendagen staan dit jaar in het teken van werk, onderwijs en vernieuwing. Onder het motto ‘De haven werkt!’ is er extra aandacht voor belangrijke groeimotoren in de haven en van onze regio: recycling, duurzaamheid en veiligheid. Voorbeelden daarvan zijn hergebruik van grond, stenen, milieubewuste afvalverwerking en reinigingstechniek waar een aantal bedrijven uit Delfzijl en Eemshaven zich mee bezighouden. Ook scholen laten zich zien. Noorderpoort en MyTec zetten de deuren open van de windenergietechniek-loods en laten unieke demonstraties zien aan – en van – boord van een offshore-opleidingsschip. Het Eemsdeltacollege laat het publiek op een interactieve manier kennis maken met technische vakken waar toekomst in zit.

In de aanloop van de Havendagen zal Stichting Havendagen Delfzijl meer bekend maken van het programma via de pers, www.havendagendelfzijl.nl en Facebook. Stichting Havendagen Delfzijl zoekt nog mensen die op zaterdag 5 en zondag 6 september met hun waar of ambacht op de vlomarkt willen staan in het centrum van Delfzijl. Aanmelden kan via genoemde website of Facebook.

Back to top button