5.9 C
Delfzijl
22 april 2021 05:17

Hart- en Vaatcafé in het Ommelander Ziekenhuis

Scheemda – Vanwege de grote belangstelling voor het onderwerp, organiseert het Ommelander Ziekenhuis, samen met de Harteraad, op donderdag 21 maart opnieuw een Hart- en Vaatcafé over boezemfibrilleren. Het Hart- en Vaatcafé is een ontmoetingsplaats voor hartpatiënten, partners, familie, mantelzorgers en andere belangstellenden. De bijeenkomst is van 19.30 – 21.30 uur (zaal open om 19.00 uur) in het restaurant van het Ommelander Ziekenhuis. Deelname aan de bijeenkomst is gratis maar bezoekers dienen
zich wel aan te melden.

Boezem- of atriumfibrilleren

Boezem- of atriumfibrilleren is een stoornis van het hartritme en de snelheid van de hartslag. Het ritme wordt aangestuurd door elektrische prikkels. Een verstoring van de prikkels zorgt ervoor dat het hart onregelmatig en meestal sneller klopt. Dit resulteert in een afwijkende samentrekking van het hart en een veranderde bloedstroom. Boezemfibrilleren is een synoniem voor atriumfibrilleren.

Sprekers
Bij elk Hart- en Vaatcafé staat een onderwerp centraal. Een of meerdere sprekers geven hierover een presentatie. Cardioloog Vincent Hagens (Ommelander Ziekenhuis) vertelt op 21 maart uitgebreid over boezemfibrilleren en Margriet Piersma (internist Certe) over het gebruik van oude en nieuwe bloedverdunners. Er is ruim de gelegenheid om te pauzeren en de informatie-stands te bezoeken. Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.

Aanmelden en informatie over de Harteraad
De bijeenkomst is gratis maar aanmelden is wel verplicht. Dit kan alleen via de Harteraad: info@harteraad.nl.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website www.ommelanderziekenhuis.nl of www.harteraad.nl. Bellen met de Harteraad kan ook, via de heer R. Meijering, telefoonnummer 06 – 163 63 468.

Hart- en Vaatcafés
De Hart- en Vaatcafés zijn bedoeld om hart- en vaatpatiënten en hun naasten met elkaar in contact te brengen en ervaringen en tips met elkaar te delen. Het vergroten van kennis is een belangrijk aspect van het Hart- en Vaatcafé. Verschillende specialisten komen aan het woord. Dit kan een arts of een verpleegkundig specialist zijn, maar ook een ervaringsdeskundige. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema.

Volg ons op

11,078FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
WonenWonen
KlussenKlussen
AutoAuto
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten