16.9 C
Delfzijl
22 juni 2021 16:22

Halve finalisten Energiewacht Hogeland Cup bekend

spot_img

Uithuizen / Winsum – Op de valreep van 2015 zijn woensdagavond alle (halve) finalisten van de Energiewacht Hogeland Cup bekend geworden. In poule A4 bleek titelverdediger Omlandia oppermachtig door al haar duels relatief eenvoudig te winnen. SIOS was ‘the best of the rest’ en kwalificeerde zich als tweede eveneens voor de halve finaledag. Bij de dames, die in Winsum voetbalden, kwam SV Bedum VR1 als beste uit de bus. Zij plaatsten zich direct voor de finaledag.

Vorig jaar waren Omlandia en Hunsingo ook al bij elkaar in de poule ingedeeld en verrasten de Winsumers de Ten Boersters. Zover kwam het gisteravond niet. Omlandia had duidelijk geleerd van vorig jaar en hakte Hunsingo met 7-1 in de pan. Het bleek voor de titelverdediger de opmaat tot een avond met louter zeges. Ook Eenrum (5-2), SIOS (6-1) en Noordwolde (3-1) moesten eraan geloven, waarmee Omlandia – dat erg sterk voor de dag kwam – duidelijk weer een gooi doet naar een nieuwe zaalvoetbaltitel. Bovendien deden Martin Oudman en Jeroen Haan ook allebei een gooi naar de topscorerstitel. Zij troffen beiden zeven keer doel en nestelden zich daarmee bovenaan de topscorerslijst van het A-toernooi, samen met Jivan Vroom van Appingedam.

Onder Omlandia ontspon zich een interessant gevecht om de tweede plek. Sneu was hierbij dat Eenrum geen enkel punt wist te pakken, maar haar duels steeds nipt verloor. Zo ontstond de situatie dat Noordwolde, SIOS en Hunsingo er met z’n drieën een boeiende strijd van maakten om plek twee en allen zes punten wisten te verzamelen. SIOS kwam daarin op doelsaldo als beste uit de strijd, mede omdat zij de ruime 6-1 nederlaag tegen Omlandia wisten te compenseren met een 6-1 zege op concurrent Hunsingo. SIOS plaatste zich daardoor voor de halve finaledag op zaterdagmiddag 2 januari. Omlandia deed dat uiteraard ook, maar komt pas ’s avonds in actie.

Bij de dames, die de Ripperdahal in Winsum als strijdtoneel hadden, was het ook spanning troef. Meedhuizen VR1 viel wel enigszins buiten de boot: zij pakten geen enkel punten, scoorden ook niet en kregen liefst 39 treffers om de oren. Toch bleven zij dapper strijden, waarvoor hulde. VVSV’09 VR1 boekte één zege en werd voorlaatste. De strijd om de eerste plek was zoals gezegd erg spannend, want SV De Heracliden VR1, Farmsum VR1 en SV Bedum VR1 bleken erg aan elkaar gewaagd. Farmsum VR1 versloeg de Meisters echter met 2-1, waarna diezelfde Meisters remiseerden (3-3) tegen SV Bedum VR1. Daardoor zou de strijd om plek één tussen Farmsum VR1 en SV Bedum VR1 gaan in het slotduel. Deze twist werd na een zenuwslopend duel gewonnen door de Bedumers, die met 2-3 wonnen. Daardoor zien we hen op de finaledag terug, wanneer SV Bedum VR1 met Corenos VR1 en Winsum VR1 mag bepalen wie zich komend jaar de beste dameszaalvoetbalploeg van het Hogeland mag noemen.

Halve Finales zaterdag 2 januari:
Middagpoule (15.30 – 18.30 uur): SIOS, SC Loppersum, Warffum en Appingedam

Avondpoule (19.00 – 22.00 uur): Omlandia, VIBOA, SV Bedum (za) en NEC Delfzijl

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
DierDier
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten