fbpx
0.8 C
Delfzijl
6 december 2020 02:54

Grote opkomst informatiebijeenkomst herontwikkeling centrum Delfzijl

Delfzijl – De gemeente Delfzijl organiseerde dinsdag 11 april een goed bezochte informatiebijeenkomst in de Molenberg, waar de gemeente alle veranderingen die voor het centrum op stapel staan werden gepresenteerd. Onder andere de plannen voor de herontwikkeling van het Stationsplein, aanleg van een nieuwe brug naar de boulevard, woonservicezone, gezondheidscentrum, sloop hoogbouw Vennenflat en de herontwikkeling Plein de Vennen kwamen aan bod. Vooral het laatste punt, de herontwikkeling Plein de Vennen, is voor een aantal ondernemers een kwestie waarbij de gemeente veel te verwijten valt.

Tijdens de bijeenkomst liet Remco Borkhuis, eigenaar van slagerij Remco, duidelijk weten niet blij te zijn met de gang van zaken. Hij haalde aan dat door het beleid van de gemeente al vijf bedrijven zijn vertrokken uit het centrum waaronder Van Haren en Vögele. ‘Als jullie oorlog willen kunnen jullie dat krijgen’, uitte Brokhuis, gevolgd door applaus vanuit de zaal. Nadat hij zijn frustraties had geuit stormde hij boos de zaal uit. Borkhuis moet net als veel winkeliers op het Vennenplein opzoek naar een nieuwe locatie voor zijn winkel. In de aangeboden alternatieven door de gemeente ziet Borkhuis niet zitten. Hij wil zijn zaak graag voortzetten maar wel in een soort gelijke omgeving, tussen twee supermarkten in.

De gemeente gaat deze week verder met de gesprekken over de herontwikkeling. Ze nodigen Borkhuis uit om samen te kijken naar een oplossing voor het ontstane probleem. Maar de gemeente verwacht ook wat toezeggingen van Borkhuis.

Sloop Vennenflat

De sloop van de Vennenflat zal als alles volgens planning verloopt plaats vinden in het najaar van 2017. In de flat zit asbest verwerkt, dit moet eerst worden verwijderd voor de sloop kan beginnen. Ook heeft er een ecologisch onderzoek plaats gevonden waaruit blijkt dat er gierzwaluwen en tweekleurige vleermuizen in de flat zitten. De sloop moet voorzichtig plaats vinden, ook omdat de winkels rond om de flat geopend blijven. De verwachting is dat de sloop ongeveer een half jaar gaat duren. De laagbouw, waaronder de Lidl en slagerij Remco, worden rond 2020 gesloopt waarna begonnen wordt met de herinrichting van het plein.

Volg ons op

10,605FansLike
1,424VolgersVolg
5,230VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten