13.6 C
Delfzijl
21 juni 2021 12:04

Grote JongerenTop met 1000 deelnemers in Appingedam

spot_img

Appingedam – Op 7 juni vindt er in Groningen, in het aardbevingsgebied, voor het eerst een JongerenTop plaats. Tijdens deze Top laten 1000 jongeren in de leeftijd van 12-17 jaar uit het aardbevingsgebied hun stem horen.

De jongeren gaan op deze dag aan de slag met de toekomst van hun eigen omgeving. Wat is er nodig om een toekomst op te bouwen in het aardbevingsgebied, wat is al goed en wat willen deze jongeren anders, beter, mooier! Uit de Top, waar ruim 100 ideeën komen, zal een top tien van beste ideeën gekozen worden, door de jongeren zelf.

Samen met de jongeren dagen we de bestuurders en de andere betrokkenen in het aardbevingsgebied uit om over een nóg verdere toekomst na te denken dan nu wordt gedaan en raken de ‘volwassen en professionele’ organisaties ook beter bekend met het netwerk waar jongeren zich in bevinden. Dit kan innovatie in het gebied versterken.

De top tien van de JongerenTop voeren de jongeren, de JongerenTop-ambassadeurs, organisaties en gemeenten uit, onder begeleiding van de organisatie van de JongerenTop.

Door het tekenen van een intentieverklaring op 11 maart laten de gemeenten weten dat ze het gedachtegoed van de Top ondersteunen; jongeren laten meepraten en meebeslissen. Ook staat in de intentieverklaring dat de gemeenten bereid zijn om de ideeën die in de Top worden bedacht uit te voeren samen met de jongeren, daar waar mogelijk. De ondertekening van deze intentieverklaring vindt plaats bij DVC in Appingedam, tevens de locatie waar de JongerenTop gehouden wordt.

Het gaat om de volgende gemeenten: Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hogeland, Loppersum en Midden-Groningen. De wethouders van de gemeenten zullen aanwezig zijn om te tekenen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto

Populaire berichten