Groningers in opstand voert actie bij tankenpark Farmsum

FarmsumBij het tankenpark van de NAM in Farmsum voert Groningers in Opstand woensdagochtend actie. Volgens de actievoerders is het onduidelijk of de opslag bestand is tegen zwaardere bevingen. Omwonenden zeggen dat er op 25 februari, vlak na de aardbeving van 2.3 bij Appingedam, opvallend veel activiteit was op de locatie. Ze maken zich zorgen over hun veiligheid binnen een straal van 300 meter van het tankenpark staan de eerste woningen.

Volgens de NAM heeft de verhoogde activiteit niks te maken met de recente aardbeving. Het bedrijf die dag een geplande scheefstandsmeting uitgevoerd. De NAM laat in een reactie op de ontstaande commotie  rond de activiteit bij het tankenpark weten de aanwezigheid van vrachtwagens en de meting hadden niets met de beving bij Appingedam te maken hadden.

De NAM heeft recent de gasopslag bij locatie bij Langelo uitgebreid waarmee deze opslag meer aardgas en dus meer aardgascondensaat levert. Dat is reden waarom er op 25 februari sprake was van een grote aanvoer per vrachtwagen en vrachtwagens moesten wachten om te kunnen lossen.

Actievoerders
De actievoerders staan bij de ingang van het terrein. Ze hebben een spandoek opgehangen waarop staat: ‘Genoeg is genoeg. Stop onderzoeken. Veiligheid voor ons’. Ze zijn nog van plan om tot 19:00 vanavond te blijven staan. Dit veroorzaakt vooralsnog geen hinder mede omdat de NAM het bedrijf stil heeft gelegd voor onderhoud.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”71″]


Back to top button