26.5 C
Delfzijl
16 juni 2021 18:11

Groninger kampioenschappen tafeltennis in Loppersum

spot_img

Loppersum – Het grootste tafeltennisevenement van het Noorden gaat volgende week vrijdag van start. Dan vinden namelijk de Groninger Kampioenschappen Tafeltennis in de gemeente Loppersum plaats. Het driedaagse evenement met bijna 350 deelnemers wordt voor de 2e keer georganiseerd door de tafeltennisverenigingen TALO en MIDSTARS en wordt gehouden in Sporthal De Boshal aan de Bosweg in Loppersum. De sporthal in Loppersum is dan drie dagen lang de tafeltennismekka van de provincie.

Vrijdag gaat de organisatie met twee professionele promoteams eerst tafeltennis promoten via clinics voor basisschoolkinderen uit Loppersum en Middelstum, ’s avonds mag de “oude garde” aan slag tijdens de Open Veteranen. Op dezelfde avond zal er ook de Open Lopster Kampioenschappen plaatsvinden voor (ex-) inwoners uit de gemeente Loppersum, die nog niet lid zijn van een tafeltennisvereniging.

Zaterdag wordt het toernooi geopend door burgemeester Hans Engels van de gemeente en daarna mogen de jeugd en de G-tafeltennissers onderling uitmaken wie jeugdkampioen en G-kampioen wordt van de provincie Groningen in zowel enkel- als het dubbelspel. Het G-tafeltennis werd vorig jaar door velen gezien als het hoogtepunt van het weekend.

Zondag zijn de senioren aan de beurt met o.a. topspelers als Nederlands kampioen bij de dames Shuo Han Men en titelverdediger Peter Verweij. Ook zondag wordt er net als zaterdag uiteraard gestreden voor het kampioenschap in zowel enkel als dubbel.

“Wij, MIDSTARS en TALO, organiseren nu samen voor de tweede keer de GK Tafeltennis in de gemeente Loppersum en wij zijn hartstikke blij dat we weer veel deelnemers mogen ontvangen. Daar mogen wij zeer trots op zijn als organisatie en gemeente. De komende week nog even de laatste puntjes op de I en dan gaan we weer alles aan doen om er een mooi tafeltennisweekend van te maken. Wij hebben er in ieder geval zin in!“ aldus Wouter Fokkens namens de GK organisatie.

Toegang is uiteraard gratis dus kom langs bij het grootste tafeltennisevenement van het Noorden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier

Populaire berichten