Groninger Huis bouwt 12 generatiebestendige woningen aan de A. Verburghwijk in Termunterzijl

Termunterzijl – In november start woonstichting Groninger Huis met de bouw van de eerste zes twee-onder-een-kapwoningen aan de Anthoni Verburghwijk in Termunterzijl.  In totaal bouwt Groninger Huis twaalf generatiebestendige woningen op de plek van achttien verouderde huurwoningen.

Bouw eerste zes woningen start in november

Groninger Huis bouwt de twaalf woningen in twee fasen van zes woningen. Zo kunnen twee gezinnen gemakkelijk terugkeren. Zij blijven in hun eigen huis totdat hun nieuwe woning klaar is. Eén blok bleef zelfs voor de helft staan om dit mogelijk te maken. De overige bewoners kozen voor een andere woning.

Aardbevingsveilig

De veiligheid van bewoners staat voor Groninger Huis voorop.  De nieuwe woningen aan de Verburghwijk voldoen aan de nieuwste richtlijnen (NPR 9998) en zijn daarmee  aardbevingsbestendiger.

Toekomstbestendig bouwen

Groninger Huis werkt in krimpgebied. Daarom bouwt de woonstichting geen achttien maar twaalf woningen terug. Directeur-bestuurder Hilde van Ree legt uit waarom: “We merken dat de vraag naar huurwoningen in Termunterzijl afneemt. Wat we bouwen moet aantrekkelijk en toekomstbestendig zijn. Door drie slaapkamers op de verdieping en een ruime bergzolder zijn de woningen geschikt voor gezinnen. En dankzij de slaap- en badkamer op de begane grond is het ook mogelijk om lang of op oudere leeftijd in deze huizen te wonen.”

Impuls voor Termunterzijl

Groninger Huis gaf samen met inwoners, de gemeente Delfzijl en Heuvelman Projecten BV een impuls aan het historisch dorpshart  en de leefbaarheid van Termunterzijl. De nieuwbouw aan de Verburghwijk is de laatste fase van dit mooie project. Dankzij deze bijzondere samenwerking is het centrum verrijkt met een hotel, sociale woningbouw, een Visserijmuseum en een ontmoetingsplek voor bewoners. Deze aanpak laat zien dat het mogelijk is om met een mix van wonen, toerisme en recreatie een succesvol antwoord te geven op krimp.

Planning

De verwachte oplevering van de eerste zes woningen is in de zomer van 2017. Hierna start de sloop van de laatste woningen en de bouw van de tweede fase. Deze woningen zijn medio 2018 klaar. Er zijn nog woningen te huur. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de afdeling Klant & Markt van Groninger Huis.

Back to top button