13.6 C
Delfzijl
21 juni 2021 12:50

Groninger Bodem Beweging brengt eigen krant uit voor en door bewoners van het aardbevingsgebied

spot_img

Loppersum – De GBB-krant is een primeur in het aardbevingsgebied: de eerste krant vanuit het perspectief van de bewoners! De krant, boordevol nuttige informatie, wordt de komende week huis-aan-huis verspreid in een oplage van 35.000 exemplaren. De GBB-krant toont ervaringsverhalen van bewoners en kritische artikelen over de houding van de NAM en de overheid. Een digitale versie is beschikbaar op de website van de Groninger Bodem Beweging.

De krant is onder redactie van de Groninger Bodem Beweging (GBB) tot stand gekomen in samenwerking met FC Groningen Mediagroep. De vereniging vindt dat er iets ontbreekt aan de informatievoorziening: het perspectief van bewoners. De GBB en haar leden willen transparantie over alles wat er helaas niet goed gaat rondom de gaswinning in Groningen, de schadeafhandeling en de versterkingsoperatie. Veel bewoners herkennen zich niet in het nieuws rondom gaswinning, de aardbevingen en de schadeafhandeling. Zij willen weten hoe en waar ze hun recht kunnen halen en advies en hulp kunnen inwinnen. Deze GBB-krant wil daarom dienen als onafhankelijke informatiebron voor en door bewoners in het aardbevingsgebied.

De krant geeft een overzicht van het actuele beleid van de GBB. Verder komen gedupeerden aan bod en staan er tips in om zelf op te komen voor een juiste afhandeling van schade en tips voor verbeteringsmaatregelen. De GBB eist in de krant herstel van de regeling voor waardevermeerdering.en pleit aan de hand van een pregnant voorbeeld voor verruiming van de uitkoopregeling.

De GBB krant wordt vanaf zaterdag verspreidt in de regio ‘Groot-Loppersum’ in een oplage van circa 35.000. De krant is ook online te lezen via: www.groninger-bodem-beweging.nl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
DierDier

Populaire berichten