fbpx
13.7 C
Delfzijl
vrijdag 18 september 2020
Home Weer en natuur Groen voor Rood ontvangt €25.000 van het Oranjefonds

Groen voor Rood ontvangt €25.000 van het Oranjefonds

DelfzijlEen frisse wind waait weer door de takken van het lopend project ‘Groen voor Rood’. Groen voor Rood is een project van het Bewonersbedrijf Delfzijl Noord. Het doel is een sociaal groenproject te realiseren op het 7 jaar braakliggend stuk grond van circa 4 hectare midden in de wijk van Delfzijl Noord. De eerste stenen zijn gelegd en de bomen zijn gepland. Met de financiële bijdrage van €25.000 van het Oranjefonds zal het sociale initiatief Groen voor Rood meer beoogde plannen waar maken.

De bewoners van Delfzijl hebben het totale project opgedeeld in 6 verschillende deelprojecten. De deelprojecten zijn: een belevingstuin, schooltuintjes, een dierenweide, een boomgaard, een openluchttheater en een speelweide. De financiële bijdrage van Het Oranjefonds zal worden ingezet voor de benodigdheden van de realisatie van deze 6 deelprojecten. Voor de schooltuin zal onder ander tuingereedschap worden aangeschaft. Verschillende planten en bomen, een pergola, een aantal rozenbogen, watertroggen, compostbakken worden aangeschaft om de belevingstuin te realiseren. Maar ook het huren van benodigd gereedschap, inhuren van professionele hulp en reparatiekosten zullen worden bekostigd met de ontvangen gift van Het Oranjefonds.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het bescherm paar van het Oranje Fonds.Maar naast geld, zijn ook alle helpende handen welkom voor de realisatie van het project Groen voor Rood. Dus mocht u uw steentje bij willen dragen aan de realisatie van dit project, dan kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar groenvoorrood@outlook.com