20.7 C
Delfzijl
27 juli 2021 14:00

Graven begraafplaats Westeremden opgeknapt

spot_img

Westeremden – In Westeremden zijn vrijwilligers begonnen met het opknappen van grafen op de begraafplaats in het dorp . Veel graven verkeren in een slechte staat van onderhoud. Funderingen zijn verzakt, metselwerk zit los, en letters zijn onleesbaar geworden. Wethouder Pier Prins verwelkomde zaterdagochtend de vrijwilligers op het kerkhof, Prins vond het moedig dat de aanwezigen de graven willen herstellen, want dat is niet voor iedereen weg gelegd om dit te doen.

Het is de dorpelingen een doorn in het oog hoe de graven er al jaren zo bij staan, daarom heeft de dorpsvereniging Orando besloten om daar iets aan te doen, zo zal er schriftelijk een verzoek worden ingediend voor subsidie die nodig zal zijn om de graven te herstellen. Ook waren leden uit Loppersum aanwezig die de vrijwilligers op weg hielpen bij het herstellen van de graven.

De heer A.Koster van landschapsbeheer was aanwezig voor tekst en uitleg, kunstschilder H.Helmantel die voor enige jaren Joodse graven onderhield gaf een demonstratie hoe je de belettering het beste kunt uitvoeren. De Dorpsvereniging wil na de winter samen met de vrijwilligers aan de slag gaan om de graven te herstellen.

graf02

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,264VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
DierDier
AutoAuto
TuinTuin
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten